Hundefotografering

Hund har alltid hatt en sentral rolle i livet mitt. Vi hadde stort sett hund hele oppveksten, og jeg kan huske at hvis det var noe jeg var lei meg for, var det hunden jeg gikk til for å søke trøst. I voksen alder har interessen for hund bare vokst! Jeg kjøpte min første helt egne valp, blandingshunden Oscar. Med han kom interessen også for dressurarbeid, og med et var jeg hekta! Jeg tok instruktørutdannelsen i 2006, og har også holdt mange dressurkurs etter det. Dessverre så ble livet til Oscar kortvarig da han hadde mange sykdommer. Etter Oscar, var det retrieverne som ble min sjanger. Jeg trente og konkurrerte i lydighet og jaktprøver for retrievere. Jeg ble bitt av jaktbasillen, jegerprøven ble tatt, og med et hadde vi også en engelsk setter i hus.

Jeg kan ikke forestille meg et hjem uten hund! Å oppleve naturen uten å ha med seg en hund, virker for meg helt utenkelig. Det er noe med den helt uforbeholdne kjærligheten de gir, den evige entusiasmen og samarbeidet med hund, jeg ikke kan være foruten. Jeg pleier å si at de er min terapi på 4 poter. En så god venn, fortjener også en stor plass på veggen, enten det er en valp eller voksen hund. Jeg fotograferer alt fra valpekull, hunder i arbeid, hunder sammen med familien sin til portretter både ute og inne. Mest fotograferer jeg hunder utendørs (har du en spesiell lokasjon du ønsker så kommer jeg gjerne dit), men også hjemme i huset hvor hunden er i sitt kjente miljø. Jeg har portabelt "studio"-utstyr, slik at jeg også kan komme hjem til deg og fotografere der hvis du ønsker slike bilder, så fremt det er plass nok.

Dessverre så lever hundene ikke så lenge som oss. Uansett hvor vondt det er å tenke på, så er dette noe vi alle hundeeiere en dag må gjennom. Jeg er så utrolig glad for at jeg har mange bilder av mine tidligere hunder. Etter at de er borte, er det jo kun minnene og bildene vi sitter igjen med. Vet du at tiden nærmer seg, så sørg for at bildene er der for ettertiden. Jeg fotograferer gjerne hunden din med familien eller om det kanskje er en spesiell plass hund trives ekstra godt på, et sted dere vil minnes hunden fra? Jeg er veldig fleksibel for at du skal få akkurat de bildene du ønsker deg.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram!


@fotografkinepedersen